Vide mere om BMI

Body mass index var altid beregnet til at være en generel vejledning for sundhedspersonale. Lægerne skal dog overveje andre faktorer fra sag til sag. BMI bruges over hele verden til at bestemme, om et individ er overvægtigt. Da BMI kun bruges til et screeningsværktøj, lyder alle, der siger at du har en sundhedsrisiko, inden du udfører andre test. Læger vil screene personer for sundhedsmæssige risici efter at have set, at deres BMI er over normal.

Ved hjælp af viste en sundheds- og ernæringsundersøgelse i 1994, at 59% af de danske mænd og 49% af kvinderne har et body mass index over 25 år. I Amerika anses personer med et BMI på over 40 som morbid overveje, hvilket tegner sig for 2 % af mænd og 4% af kvinderne. En nyere undersøgelse i 2007 viser en stigning i amerikansk vægt, med 63% af amerikanerne betragtes overvægtige og 26% i overvægtige kategori. For personer, der er undervægtige, er et BMI tæt på 15 en indikator for sult og 17,5 er en uformel indikator for spiseforstyrrelser som anoreksia nervosa.

Body mass index var altid beregnet til at være en generel vejledning for sundhedspersonale. Lægerne skal dog overveje andre faktorer fra sag til sag. For eksempel kan muskeldensitet, knogletæthed og etnisk oprindelse skævme resultaterne af en BMI-kalkulator. For en generel retningslinje er kropsmasseindekset opdelt i separate kategorier skitseret nedenfor med det tilsvarende BMI: Meget undervægt – Mindre end 16,5 Undervægt – 16,5 til 18,5 Normal – 18,5 til 25 Overvægt – 25 til 30 Fede klasse I – 30 til 35 Overvægt Klasse II – 35 til 40 Fede klasse III – Over 40.

BMI-metoden til beregning af kropsmasse er en pålidelig metode til beregning af kroppens fedtforhold i forhold til højden. Denne beregningsmetode blev opfundet af Lambert Jacques Quatelet, en belgisk matematiker, der kom op med BMI i det nittende århundrede. Quatelet var en ivrig astronom, socialforsker og matematiker, der ivrig studerede statistikker og hvordan de kunne bruges til at forudsige hverdagens forekomster. BMI, også kendt som Quatelet-beregningen, blev designet til at vise forholdet mellem kroppens vægt og højde. Det er dette forhold, der dikterer kroppens fedtindhold og ved forening af kroppens helbred og risikofaktorer.

Fedme kan forårsage mange livstruende sygdomme som koronar hjertesygdom, type 2 diabetes og visse kræftformer. Brug af BMI beregning af kropsfedt kan give en generel illustration af en persons sundhed baseret på deres vægt. Men visse faktorer skal overvejes; som det faktum, at muskel vejer mere end fedt og derfor en ekstremt aktiv og muskuløs person kan måle som overvægtige, når de i virkeligheden ikke er det.